Werkzaamheden

 •   Thermische inspectie van de elektrische installatie

  Hierbij controleren wij de elektrische installatie periodiek om voordat er componenten of onderdelen defect raken, de oorzaak op te sporen en in overleg met de klant op te lossen. Denk hierbij aan slechte aansluitingen op een klemmenstrook waarbij de temperatuur veel te hoog op loopt, dit is met het oog niet te zien totdat er een defect is. Van deze inspectie wordt een rapportage opgemaakt met daarin indien nodig aangegeven welke reparaties er noodzakelijk zijn.

 •   Het controleren van de isolatieweerstand van de elektrische apparaten en bekabeling

  Hierbij wordt periodiek onder spanning gemeten of de isolatie tussen de geleider en de behuizing intact is. Als de isolatieweerstand slecht wordt is het mogelijk dat de behuizing van de apparaten onder spanning komt te staan. Bij deze keuring wordt aan het eind een rapport afgegeven waarin de gemeten waarde worden aangegeven.

 •   Het keuren van de explosieveilige apparaten in de ladingzone bij tankvaart

  Afhankelijk van het type schip moeten deze aan bepaalde eisen voldoen. Bij tankers die gas en, chemicaliën en/of olie vervoeren, geldt dat deze in de ladingzone apparatuur moeten hebben welke geschikt zijn voor de zone waarin zij geplaatst zijn. Deze apparaten moeten periodiek gekeurd worden om er zeker van te zijn dat de apparaten voldoen aan de certificering, indien er een afwijking wordt geconstateerd zal dit worden opgenomen in de rapportage.

 •   Storingen in elektrische installaties

  In elke installatie is de kans dat er een onderdeel kapot gaat of uitvalt mogelijk, de leeftijd van een installatie of hoe intensief een installatie gebruikt wordt zijn van invloed hierop. Het uitvallen van een onderdeel kan er voor zorgen dat er bijvoorbeeld een controle lampje niet functioneert. Het kan er ook voor zorgen dat de installatie grotendeels niet meer functioneert. Hierbij zullen wij proberen de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

 •   Het uitbreiden en aanpassen van de elektrische installatie

  De regelgeving op het gebied van transport over water verandert regelmatig. Dit zorgt ervoor dat er installaties zijn die niet meer aan de huidige eisen voldoen. Hierbij passen wij de installatie aan of zo nodig kunnen wij ze uitbreiden zodat ze weer aan de huidige eisen voldoen.

 •   Het leveren en plaatsen of vervangen van elektrische (Ex)apparaten

  Het kan zijn dat u een nieuw apparaat nodig hebt wat ook elektrisch aangesloten moet worden. Het kan gaan om een meetsysteem of een verlichting armaturen. Hierbij leveren en sluiten wij de nieuwe apparaten aan conform de wensen van de klant.

 •   Het leveren en / of vervangen van CCTV (bewaking) systemen

  Tegenwoordig merkt men steeds meer het gemak van camera’s aan boord van schepen. Zo kunt u denken aan gangboord camera’s die u helpen het overzicht te behouden als u een sluis in vaart, tot complete systemen met bewegingsdetectie voor schepen die dit wensen voor de ISPS regels. Hierbij bewaakt u een aangegeven, of meerdere aangegeven gedeeltes van het schip. Zodra hier beweging wordt gedetecteerd zal er een optisch en akoestisch signaal worden gegeven. De beelden worden automatisch bewaard op een harde schrijf. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn, mede dankzij een breed scala aan leveranciers.

 •   Het aanpassen of opmaken van elektrische schema’s

  Bij een elektrische installatie is het wenselijk om een schema te hebben, zeker met de complexiteit van de installatie aan boord van schepen. Dit helpt de klant om kleine storingen zelf te kunnen controleren en of op te lossen. Wij gebruiken SEE electrical om tekeningen te maken en aan te passen om ervoor te zorgen dat de schema’s “up to date” blijven.

 •   PLC systemen en aansturingen

  Mede door de groei van geautomatiseerde processen aan boord van schepen, wordt er steeds meer PLC techniek toegepast in de installaties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de bewaking van de lading in gastanks op de schepen te controleren en te bewaken. Dit wordt in een PLC programma ingevuld en is door middel van een HMI (Human Machine Interface) Touchpanel weer te geven. Tegenwoordig is het zeker ook wenselijk om op afstand mee te kunnen kijken met bepaalde systemen. Hiervoor is het mogelijk een VPN verbinding met het schip op te zetten. Dit heeft als voordelen dat als een schip ver uit de buurt is, er geen lange afstanden overbrugt hoeven te worden. Om op deze vraag in te kunnen spelen maken wij gebruik van Siemens componenten. Na diverse cursussen te hebben gevolgd en dit te hebben afgerond met een examen, zijn wij in het bezit van een Siemens Certified Programmer. Wat betekend dit? Hierbij controleert siemens de mensen die hun producten gebruiken en hier software voor schrijven, of dat dit op de juiste manier gebeurd.

 •   Het leveren en aansluiten van brandmeld en gasdetectie systemen

  Ook voor uw brandmeld en / of gasdetectie kunt u bij ons terecht. Elk schip moet uitgerust zijn met een brandmeld systeem. Hiervoor gebruiken wij componenten die zich hebben bewezen in betrouwbaarheid. Bij schepen in de gas en chemie is gasdetectie verplicht in de daarvoor in aanmerking komende ruimte volgens het ADN. Afhankelijk van de stoffenlijst welke vervoerd mogen worden door het schip, moeten op bepaalde posities detectie punten geplaatst zijn. Hierbij kunnen wij u ook van dienst zijn. Ook voor de gasdetectie maken wij gebruik van componenten die zich jarenlang hebben bewezen op betrouwbaarheid.

 

Contact

Kalkman Marine Electric & Automation
Chris Lebeauhof 2B
3059LN Rotterdam

+31682498095
Verhuizing

Verhuizing

Geplaatst op: 2019-05-15

Vanwege de snelle groei van Kalkman Marine Electric & Automation, is de huidige locatie niet meer geschikt. Het bedrijf zal zich begin 2020 gaan vestigen op de nieuwe locatie op de Chris Lebeauhof 2b te Rotter...

Lees meer Meer nieuws
Aanwijzing ILT

Aanwijzing ILT

Geplaatst op: 2019-05-13

Sinds de start van het bedrijf doen wij ons best om de klant volledig tot dienst te kunnen zijn. Zo zijn wij sinds Juni 2017 Aangewezen als erkend bedrijf onder ILT voor het keuren van: De isolatieweerstand ...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.